Miten toimin, kun haluan tilata taksin? title shape

Valitse ensin kunta, josta haluat hakea taksipalveluja. Kun olet siirtynyt kuntasivulle ja löytänyt sopivan taksiyrittäjän tai taksikeskuksen numeron, soita omasta puhelimestasi taksi. Huomaathan, että taksin soittamisesta voidaan periä ylimääräisiä kuluja tai puhelun hinta voi olla tavallista korkeampi. Suosittelemme tarkistamaan kulloinkin voimassa olevan hinnan.

Kun soitat taksia, kerro kuka olet, mistä soitat, minne haluat taksin (tarkka osoite), milloin haluaisit taksin sekä henkilömäärä. Kannattaa huomioida, että yli 4 hengen kuljetukset toteutetaan usein tilataksilla. Lentokenttätaksia tilattaessa kannattaa ilmoittaa lennon tiedot sekä terminaali.

Monelle tulee sanasta taksi mieleen taksin katolla oleva valokyltti, jossa lukee joko taksi tai taxi. Tämä ei ole enää pakollinen varuste taksiliikenteessä, joten kannattaa tarvittaessa kysyä taksia tilatessa ajoneuvon tuntomerkit.

Suomessa vapautui taksiala kesällä vuonna 2018, joka poisti takseilta tiettyjä rajoitteita. Aiemmin taksiala oli Suomessa hyvin säädelty ja säätely koski mm. taksien hinnoittelua, vakituisia ja pysyviä asemapaikkoja sekä taksilupien määriä. Tämä muutos näkyy enisten taksiasiakkaille mm. taksien hinnoissa.

Nykyään taksimatkan hinnan voi sopia etukäteen kiinteäksi tai taksissa voi käyttää taksamittaria. Tässä on paljon vaihtelua, kumpi on kannattavampi taksimatkan hinnan osalta. Taksamittaria käyttämällä taksin hinta määräytyy aloitushinnan sekä ajettujen kilometrien mukaan ja ennakkoon sovittu hinta on kiinteä summa, joka on sovittu.

Huomioithan että taksimatkaan saattaa tulla myös lisämaksuja. Näitä voivat olla mm. lentokenttälisä, hankalien tavaroiden kuljetus, lastenistuin taksiin ja lemmikkien kuljetus taksissa. Lisämaksuista kannattaa kysyä suoraan taksiyritykseltä, jotta halpa taksimatka ei muutu yhtäkkiä kalliiksi.